Καλώς ήρθατε

στο Κέντρο Ενημέρωσης για την Εμμηνόπαυση και τη Σεξουαλική Υγεία
Το «Κλιμακτήριος» είναι ένας ενημερωτικός διαδικτυακός τόπος που έχει δημιουργηθεί ειδικά για γυναίκες που βρίσκονται σε αυτήν τη φάση της ζωής τους και αναζητούν λύσεις σε θέματα της υγείας και της σεξουαλικότητας. Επιπλέον, περιλαμβάνει με άρτια επιστημονική ενημέρωση και οδηγίες, για όλα όσα αφορούν τη φάση μετά από τη μόνιμη παύση της εμμήνου ρύσης, δηλαδή την εμμηνόπαυση.

Σχετικά με την Εμμηνόπαυση

Οι περίοδοι που χαρακτηρίζουν την υγεία της γυναίκας είναι δύο και είναι απόλυτα συνδεδεμένες με την παραγωγή των ορμονών της.

Η πρώτη είναι η φάση έναρξης της εμμήνου ρήσης (εμμηναρχή), όπου ένα κορίτσι γίνεται γυναίκα, με αρκετές αλλαγές να συμβαίνουν στο σώμα της.

Και η δεύτερη, αυτή της εμμηνόπαυσης, όπου σταματά η παραγωγή συγκεκριμένων ορμονών και η γονιμότητα, επίσης συμβαίνουν πολλές αλλαγές στο σώμα της.

Η φάση αυτή συνοδεύεται και από καταστάσεις όπως η ξηροκολπία, διαταραχές στα συναισθήματα, απώλεια οστικής μάζας (οστεοπόρωση), μείωση σεξουαλικής επιθυμίας, ακόμη και καρκίνο.

Στόχος μας είναι σωστή επιστημονική ενημέρωση, προκειμένου όλες οι γυναίκες να αναγνωρίσουν τα όποια θέματα εκδηλώνονται νωρίς και να γνωρίζουν τους τρόπους που μπορούν να τα αντιμετωπίσουν.

Ιωάννα Τσιαούση

επιστημονική σύμβουλος

Η Ιωάννα Τσιαούση, MD,PhD (c), MΒΑ Μαιευτήρας-Γυναικολόγος, είναι Υποψήφια Διδάκτωρ Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και απόφοιτη της Ιατρικής Σχολής Ιωαννίνων.

Έλαβε την ειδικότητα της Μαιευτικής και Γυναικολογίας στην 1η Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα» και στο Αντικαρκινικό Νοσοκομείο «ΜΕΤΑΞΑ».

Έχει κάνει Μεταπτυχιακές σπουδές στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών με απόκτηση Master Degree (Executive MBA).

Είναι εξειδικευμένη με πιστοποίηση στην ανοσοποίηση με Εμβολιασμό (Certification in vaccinology, Mérieux Foundation, Advanced Course on vaccinology ADVAC).

Έχει εξειδικευθεί πιστοποιημένα στην Λαπαροσκοπική Χειρουργική (Fellowship in Laparoscopy, Word Laparoscopy Hospital, UAE) και έχει λάβει πιστοποιημένη εξειδίκευση στην Υστεροσκόπηση (European Society of Εndoscopy, ESGE).

Είναι πιστοποιημένη στην Κολποσκόπηση και Παθολογία τραχήλου από την «Ελληνική Εταιρία Κολποσκόπησης και Παθολογίας Τραχήλου».

Έχει λάβει εξειδίκευση στην Σεξουαλική Ιατρική από την Ευρωπαϊκή Εταιρία Σεξουαλικής Ιατρικής «Fellow of the European Committee of Sexual Medicine» και είναι πιστοποιημένο μέλος του «Scientific Network on Female Sexual Health and Cancer,USA».

Είναι επιστημονικά υπεύθυνη για τα προγράμματα πληθυσμιακού ελέγχου του «Ελληνικού Ιδρύματος Ογκολογίας».

Από το 2020 διδάσκει σε μεταπτυχιακά προγράμματα της ιατρικής σχολής του Πανεπιστημίου των Αθηνών της Θεσσαλονίκης και της Θράκης.

Έχει εκτενές επιστημονικό έργο με δημοσιεύσεις σε επιστημονικά περιοδικά, διαλέξεις και συμμετοχές σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Επιστημονικά συνέδρια.

Διατηρεί το Γυναικολογικό-Μαιευτικό ιατρείο στο κέντρο της Αθήνας και είναι διευθυντικό στέλεχος στον χώρο της Φαρμακοβιομηχανίας.

Γιάννης Δεβετζόγλου

διευθυντής σύνταξης

Ο Γιάννης Δεβετζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολυετή εμπειρία στο ιατρικό και επιστημονικό ρεπορτάζ. Σπούδασε Δημοσιογραφία στο ΑΠΘ.

Έχει λάβει το Δημοσιογραφικό Βραβείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής το 2011 (EU Health Prize For Journalist), και το 2012 έλαβε υποτροφία από το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ για μετεκπαίδευση σε Ουάσιγκτον και Μαϊάμι (International Exchange Alumni, US Department of State).

Έχει εργαστεί στις εφημερίδες Η Καθημερινή, Το Βήμα και Τα Νέα. Τα τελευταία 18 χρόνια καλύπτει ιατρικό ρεπορτάζ.

Έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 50 διεθνή ιατρικά συνέδρια που έχουν γίνει σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ασία.

Επικοινωνία

Έχετε απορίες; Επικοινωνήστε με την επιστημονική ομάδα του «Κλιμακτήριος» και υποβάλλεται τα ερωτήματά σας.

13 + 14 =