Στην πρόληψη της οστεοπόρωσης συνίσταται από τους γιατρούς ως γενική οδηγία η καθημερινή ημερήσια πρόσληψη 1000 – 1200 mg  ασβεστίου και 800 IU βιταμίνης D, με προτιμότερη την λήψη ασβεστίου από τρόφιμα (3 μερίδες γαλακτοκομικών προϊόντων ή προϊόντων εμπλουτισμένου με ασβέστιο την ημέρα).

Για να προσδιορίσετε online και δωρεάν την πρόσληψη ασβεστίου, μπορείτε να επισκεφτείτε τον σύνδεσμο με τις ψηφιακές υπηρεσίες Καναδέζικης Εταιρείας Οστεοπόρωσης.

Ωστόσο, κάθε γυναίκα έχει και τις δικές της ανάγκες, και θα χρειαστεί να κάνει εξετάσεις πριν προσθέσει περισσότερο ασβέστιο και βιταμίνη D στη διατροφή της.

Εάν δυσκολεύεστε να φτάσετε την συνιστώμενη ημερήσια δόση ασβεστίου μέσω της διατροφής, μπορείτε να πάρετε ένα συμπλήρωμα, επιλέγοντας ένα σκεύασμα βραδείας απελευθέρωσης ή μικρότερες  δόσεις ασβεστίου εντός της ημέρας.

Προσπαθήστε να εντάξετε στο εβδομαδιαίο σας πρόγραμμα ένα ασκησιολόγιο που να περιλαμβάνει βάρη ή κάποιας μορφής προπόνηση με αντιστάσεις η οποία θα βοηθήσει σημαντικά να διατηρήσετε τη δύναμη, την ισορροπία και την ευελιξία σας και αποφύγετε το κάπνισμα.